main logo
382

Președintele Poloniei: Sprijinul UE pentru Moldova e justificat

Preşedintele polonez, Andrzej Duda, consideră că "este absolut justificat ca întreaga comunitate europeană, ţări care se află într-o poziţie financiară mai bună, să susţină Moldova".

Președintele Poloniei: Sprijinul UE pentru Moldova e justificatFoto: presedinte.md

Potrivit Infotag, el a spus acest lucru aseară, după întrevederea cu omologul său din Republica Moldova, Maia Sandu, care se află într-o vizită oficială la Varşovia cu ocazia împlinirii a 30 de ani de la stabilirea relaţiilor diplomatice dintre cele două state, transmite Știri.md.

Preşedintele Poloniei a numit extrem de important faptul că, în urmă cu câteva săptămâni, Moldova a primit statutul de membru candidat al Uniunii Europene.

Potrivit acestuia, ambele ţări "se află într-o situaţie dificilă după agresiunea Rusiei împotriva Ucrainei".

"Moldova se află într-o situaţie deosebit de dificilă, pentru că nu numai se învecinează cu Ucraina, dar are şi problema nerezolvată a Transnistriei, o enclavă pro-rusă rebelă.

Aceasta este o problemă politică uriaşă cu care se confruntă autorităţile alese democratic, care doresc să reformeze ţara.

Mai este şi problema moştenirii epocii sovietice, când întreaga industrie a Moldovei depindea de aprovizionarea din Rusia, în special de gaze. Toate acestea cresc presiunea inflaţionistă şi sărăcesc societatea", a spus Andrzej Duda.

Maia Sandu a scris pe reţelele de socializare că vizita oferă un bun prilej de a discuta cu preşedintele Poloniei proiecte comune, cooperare economică bilaterală şi asistenţă acordată Ucrainei în condiţiile războiului provocat de Rusia.

Ea a numit Polonia "un partener de încredere al Moldovei, cu care ne-am dori să dezvoltăm cooperarea şi în viitor".

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării