main logo
2358

Popescu: Nu sunt amenințări militare pentru Moldova în următoarele luni

Potrivit aprecierilor noastre, în următoarele săptămâni sau luni nu există nicio ameninţare militară directă pentru Moldova.

Popescu: Nu sunt amenințări militare pentru Moldova în următoarele luniFoto: t.me

Potrivit Infotag, acest lucru a fost afirmat de ministrul afacerilor externe şi integrării europene al Moldovei, Nicu Popescu, răspunzând la întrebările jurnaliştilor în cadrul reuniunii miniştrilor de externe ai ţărilor NATO, care are loc la Bucureşti pe 29-30 noiembrie, transmite Știri.md.

Referindu-se la ameninţarea militară din partea Rusiei, şeful ministerului de externe a spus că nu există nicio ameninţare imediată acum, dar că guvernul se pregăteşte pentru orice scenarii - bune şi rele.

"Astăzi, situaţia în Moldova este calmă. Desigur, există regiunea separatistă transnistreană şi prezenţa ilegală militară rusă acolo. Dar suntem în dialog cu autorităţile de facto din Transnistria. Şi îi sprijinim pe toţi cei care locuiesc în cadrul frontierelor recunoscute pe plan internaţional ale Moldovei", a spus Popescu.

Potrivit acestuia, autorităţile moldoveneşti "se conduc în continuare de politica de reglementare paşnică a conflictului transnistrean, inclusiv intenţia de a realiza retragerea trupelor ruse pe bază de dialog şi diplomaţie".

Popescu a subliniat că autorităţile moldoveneşti lucrează asiduu pentru menţinerea păcii pe teritoriul republicii.

Spune-ne opinia ta

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării