main logo
1950

Patru deputați de la Șor și unul de la BCS, sancționați de Parlament

Patru deputați ai fracțiunii parlamentare a Partidului Politic „Șor” și un deputat al fracțiunii parlamentare a Blocului Comuniștilor și Socialiștilor au fost sancționați pentru absențe nemotivate de la ședințele Parlamentului și de la comisiile permanente.

Patru deputați de la Șor și unul de la BCS, sancționați de Parlament

Deputații au fost lipsiți de un procent mare din salariu și indemnizații, transmite Știri.md.

„În vederea respectării  prevederilor art. 131 din Regulamentul Parlamentului, adoptat prin Legea nr. 797/1996, pentru absența fără motiv întemeiat pe parcursul lunii noiembrie de la şedinţele Parlamentului și ale comisiilor permanente, au fost sancționați, prin reținerea a 75% din salariu şi din indemnizația lunară neimpozabilă pentru transport, deputații Fracțiunii parlamentare Partidul ȘOR, Reghina Apostolova, Vadim Fotescu, Petru Jardan și Denis Ulanov.

La fel, a fost sancționat și Constantin Starîș, deputatul Fracțiunii parlamentare a Blocului Comuniștilor și Socialiștilor, pentru absență fără motiv întemeiat pe parcursul lunii noiembrie de la trei şedinţe ale Comisiei permanente din care face parte, prin reținerea a 50% din salariu şi din indemnizația lunară neimpozabilă pentru transport”, se arată într-un comunicat al Parlamentului. 

De menționat că, începând cu luna septembrie, deputații Șor boicotează ședințele Legislativului, acuzând forul legislativ de abuzuri. 

Ilan Șor, președintele fracțiunii parlamentare, condamnat în 2017 la şapte ani şi şase luni de închisoare pentru escrocherie și spălare de bani, nu s-a prezentat la nicio ședință după ce a fugit din Republica Moldova în 2019.

Marina Tauber, deputat Șor, se află în arest din luna iulie a anului curent.

Spune-ne opinia ta

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării