main logo
1139

Partidul Democrat dispare: Formațiunea ar putea să-și schimbe denumirea

Duminică, 20 noiembrie 2022, la Chișinău va avea loc Congresul politic al Partidului Democrat din Moldova, iar un punct pe ordinea de zi este despre alegerea noului lider, candidatul propus fiind Ion Sula, fost ministru al Agriculturii.

Partidul Democrat dispare: Formațiunea ar putea să-și schimbe denumirea

Însă, potrivit unor surse apropiate democraților, un alt subiect care ar putea fi suspus dezbaterilor și votului, discutat la ședințele din raioane, va fi renunțarea la denumirea “Partidul Democrat din Moldova”, iar noua identitate a formațiunii ar putea fi “Partidul Social Democrat European din Moldova” (PSDEM). Ar putea fi schimbată și culoarea principală, din albastră în roșie, transmite Știri.md cu referire la unimedia.info.

Ion Sula, candidatul agreat pentru șefia PDM, ne-a comunicat, că la moment nu poate avea o reacție și nu poate confirma sau infirma informația obținută de către redacția noastră.

Pe de altă parte, despre faptul că se propune modificarea denumirii și culorii PDM ne-a confirmat o sursă apropiată actualei conduceri interimare a partidului. Potrivit acesteia, au loc discuții interne, dar se va decide la Congresul de duminică.

Spune-ne opinia ta

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării