main logo
409

Parcursul european, discutat de Grosu cu ministrul georgian de Externe

Președintele Parlamentului, Igor Grosu, a avut o întrevedere cu ministrul Afacerilor Externe al Georgiei, Ilia Darchiashvili, aflat într-o vizită la Chișinău.

Parcursul european, discutat de Grosu cu ministrul georgian de ExterneFoto: parlament.md

Discuțiile s-au axat pe securitatea din regiune, războiul Federației Ruse împotriva Ucrainei, criza refugiaților și parcursul european, transmite Știri.md.

Șeful Legislativului s-a referit la situația la zi din Republica Moldova și întreruperile de energie electrică la nivel național, o consecință a războiului din Ucraina. 

Atacurile directe la securitatea energetică a țării noastre, precizează Igor Grosu, determină și mai mult Republica Moldova să pună bazele independenței energetice. 

"Țara noastră este direct afectată de războiul de la hotar. Majoritatea oamenilor însă sunt conștienți de ce se întâmplă și dau dovadă de o rezistență și coeziune impresionante", a spus Igor Grosu. 

Președintele Parlamentului a dat asigurări că, în pofida provocărilor, țara noastră merge hotărâtă spre integrarea europeană, iar această cale spre lumea liberă și dezvoltată au ales-o cetățenii. 

"Sperăm să cooperăm inclusiv în acest domeniu și, paralel, să sporim legăturile economice ale țărilor noastre. Avem multe provocări comune, în special în această perioadă deloc ușoară", a afirmat Grosu. 

Spune-ne opinia ta

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării