main logo
524

Nicu Popescu și Helga Schmid, întrevedere privind cooperarea Moldovei cu OSCE

În cadrul ediției a treia a Platformei de sprijin pentru Republica Moldova, vicepremierul Nicu Popescu a desfășurat o întrevedere cu secretarul general al OSCE, Helga Maria Schmid despre cooperarea Republicii Moldova cu Organizația pentru Securitate și Cooperare în Europa și instituțiile sale.

Popescu și Helga Schmid, întrevedere privind cooperarea Moldovei cu OSCE

Oficialii au efectuat un schimb de opinii privind stadiul actual al procesului de reglementare a conflictului transnistrean, subliniind impactul negativ al războiului Rusiei împotriva Ucrainei inclusiv asupra negocierilor dintre cele două maluri ale Nistrului, transmite Știri.md cu referire la mfa.gov.md.

„Am reiterat poziția consecventă ale autorităților privind reglementarea pașnică, pe căi diplomatice a conflictului transnistrean având la bază suveranitatea și integritatea teritorială a țării noastre în hotarele internațional recunoscute, cu un statut special pentru regiunea transnistreană.

Am evidențiat asistența oferită de organizație în procesul de reforme promovate de guvern, în mai multe domenii precum: combaterea corupției, buna guvernare, drepturile omului, procesul electoral, dar și libertatea presei”. – a declarat ministrul de externe Nicu Popescu.

Spune-ne opinia ta

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării