main logo
1457

Năstase o propune pe Maia Sandu drept candidat la Primăria Chișinău

Andrei Năstase, președintele fondator al Platformei DA, a vorbit despre viitorul scrutin local și adversarul care ar avea șanse reale să-l învingă pe Ion Ceban.

Năstase o propune pe Maia Sandu drept candidat la Primăria Chișinău

Potrivit lui, un contracandidat bun pentru Ceban ar trebui să vină din partea celor de la guvernare, transmite Știri.md.

„Doi ani în urmă, în Republica Moldova, oamenii au decis să aleagă la guvernarea centrală un președinte. Un an mai târziu, oamenii au decis să aleagă și o majoritate parlamentară de 63 de mandate. În momentul de față, cei care trebuie să vină cu un candidat și pentru Capitală, de factura unui om care-l poate învinge pe Ion Ceban, sunt cei de la guvernare”, a relatat Andrei Năstase.

În acest sens, Năstase susține că unica candidatură bună, cu care ar putea veni PAS la alegerile pentru funcția de primar al municipiului Chișinău, este Maia Sandu.

„Există intrigi acolo în interior - nu prea găsesc, nu prea sunt oameni și asta este adevărat. În guvernare nu există prea multe alegeri. Unica alegere, să vă spun care este candidatul care are responsabilitate în acest sens - Maia Sandu", a adăugat Năstase.

Năstase a comentat și zvonurile apărute de ceva timp în spațiul public, potrivit cărora, Andrei Spînu ar urma să fie înaintat de partidul de guvernare în calitate de candidat la funcția de primar general al Capitalei.

„O catastrofă pentru țară. Eu am încredere în oamenii acestei țări și ei nu vor alege așa ceva”, a conchis Andrei Năstase.

Următoarele alegeri locale în Chișinău vor avea loc în 2023, ținând cont că ultimele alegeri au avut loc în octombrie 2019 și mandatul aleșilor locali este de 4 ani. În urma alegerilor locale din 2019, primarul municipiului Chișinău a fost ales Ion Ceban.

Spune-ne opinia ta

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării