main logo
664

Maia Sandu: Am ajuns pe piața UE datorită relațiilor tot mai strânse

Președintele Maia Sandu a salutat decizia Consiliului European de a majora cotele de scutire de taxe vamale pentru șapte categorii de produse agricole moldovenești furnizate pe piețele UE.

Maia Sandu: Am ajuns pe piața UE datorită relațiilor tot mai strânseFoto: Twitter

Potrivit Infotag, ea a reamintit pe rețelele de socializare că Uniunea Europeană este principala piață pentru mărfurile țării noastre, căreia îi revin 65% din exporturile moldovenești, transmite Știri.md.

"Am reușit să ajungem pe această piață datorită relațiilor tot mai strânse cu UE și condițiilor favorabile de acces oferite de Acordul de Liber Schimb. 

Pentru a ne ajuta să trecem mai ușor peste criza declanșată de războiul din Ucraina, Uniunea Europeană a decis să deschidă și mai mult piața sa pentru produsele moldovenești, oferindu-ne posibilitatea să exportăm în țările UE cantități mai mari fără să achităm taxe vamale", a menționat președintele, exprimându-le recunoștință statelor membre UE pentru acest "gest de solidaritate, care arată că în aceste vremuri complicate Moldova nu este singură".

Ea a subliniat că piața europeană este "o piață mare, stabilă, bogată și previzibilă, unde putem exporta tot mai mult dacă investim în calitatea produselor noastre, dacă suntem competitivi".

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării