main logo
1088

Litvinenco, acuzat de Grigorciuc: Ați numit un interimar corupt la PG

Activistul civic Pavel Grigorciuc l-a luat la întrebări pe ministrul Justiției și l-a acuzat de mai multe ilegalități.

Litvinenco, acuzat de Grigorciuc: Ați numit un interimar corupt la PGFoto: știri.md

Grigorciuc l-a întâmpinat pe Litvinenco în dimineața zilei de ieri, 1 decembrie, în incinta Consiliului Superior al Magistraturii, transmite Știri.md.

Activistul a încercat să discute cu ministrul, însă acesta se grăbea la minister și nu prea a avut chef de vorbă, însă Grigorciuc a fost insistent și la un moment dat a început să-l tragă de mânecă.

”Avem sesizare împotriva procurorului general interimar. Voi ați numit în funcție acest corupt care a devenit în această funcție milionar în dolari. 

Cetățenii vă plătesc bani pentru ca să lucrați! Unde fugiți? Nu vă este rușine că ați numit un corupt? Nu vă las să plecați. Unde vă este reforma justiției pe care o promiteți? Unde este justiția? De ce țineți oameni corupți la Procuratură? Înlocuitorul lui Sergiu Sîrbu în PAS”, a declarat activistul.

În replică, ministrul a spus că nu îi este rușine pentru nimic și că totul este un show, după care a plecat.

Reamintim că, Consiliul Superior al Procurorilor (CSP) l-a desemnat pe Ion Munteanu în funcția de procuror general interimar în luna octombrie.

Potrivit declarației de avere a lui Munteanu, acesta a obținut în 2021 un salariu anual de peste 351.000 de lei, adică peste 29.000 de lei lunar.

Spune-ne opinia ta

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării