main logo
1987

Lilian Carp, aderarea la USR și secretul de stat: Ce spune deputatul

Lilian Carp susține că orice persoană care deține secretul de stat este responsabilă să îl păstreze. Potrivit lui, aderarea la USR nu reprezintă încălcarea a legislației.

Lilian Carp, aderarea la USR și secretul de stat: Ce spune deputatulFoto: realitatea.md

Șeful Comisiei parlamentare apărare, securitate și ordine publică afirmă că orice funcționar public poate avea acces la asemenea informații și este responsabil să acționeze în temeiul legii, indiferent dacă își exercită atribuțiile în Republica Moldova sau în România, transmite Știri.md.

Contactat de Realitatea, el a punctat că au existat situații similare în țara noastră, iar accesul la secretul de stat nu îl au doar parlamentarii.

Vineri, Uniunea Salvați România a anunțat că se extinde în Republica Moldova. Primul parlamentar de la Chișinău care a aderat la formațiune este Lilian Carp.

„Republica Moldova este mai mult decât o diasporă. Republica Moldova, România, sunt două state și o singură țară. Vom ajunge în cadrul UE cu acest deziderat, prin care putem spune că românii din Basarabia vor reveni acasă când vor face parte din Uniunea Europeană, vom avea aceeași legislație, circulație liberă, nu vom sta la cozi la Giurgiulești, Leușeni sau în altă parte. Politicul se influențează reciproc pe ambele maluri ale Prutului”, a declarat Carp în cadrul unei conferințe de presă comune cu membri ai USR.

Spune-ne opinia ta

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării