main logo
429

Josu: Problema guvernării, lipsa de independență în luarea deciziilor

Din punctul de vedere al suveranității Republicii Moldova, principala problemă a regimului politic al lui Sandu constă în lipsa de independență a țării în luarea deciziilor în materie de politică externă, securitate națională și toată geopolitica.

Josu: Problema guvernării, lipsa de independență în luarea deciziilorFoto: tribuna.md

Potrivit Infotag, această opinie a fost exprimată într-un interviu acordat portalului "Eurasia. Expert" de politologul Victor Josu, transmite Știri.md.

Potrivit acestuia, SUA și UE "închid ochii la metodele antisociale, antidemocratice și nelegale de soluționare a problemelor politice interne de către autoritățile moldovenești, și anume, anularea alegerilor pentru funcția de primar în al doilea ca mărime oraș - Bălți, urmărirea penală a adversarilor politici, demiterea ilegală a procurorului general etc.".

"În schimbul acestor acțiuni ilegale, Occidentul primește acordul absolut al autorităților moldovenești cu atitudinea lor față de Rusia", consideră expertul.

În opinia sa, "integrarea europeană înseamnă pentru Moldova de astăzi să urmeze cursul antirus al Comisiei Europene".

"În schimb, Chișinăul primește (cel puțin, i se promite) finanțare: mai des sub formă de împrumuturi în condiții favorabile şi mai rar sub formă de granturi. Există o lipsă de transparență în utilizarea acestor fonduri, ca și în cheltuirea banilor europeni pentru apărare. 

Dar nu este nevoie să vorbim despre vreo perspectivă europeană pentru țară în condițiile crizei sociale şi energetice în creștere din Uniunea Europeană", a spus politologul.

Spune-ne opinia ta

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării