main logo
2276

Îl mai caută cineva pe Plahotniuc? Cum răspunde ministrul Justiției

Nici ministrul Justiției, Sergiu Litvinenco, nu mai pare convins că se întreprind măsurile necesare pentru identificarea, reținerea și extrădarea fostului lider al democraților, Vladimir Plahotniuc.

Îl mai caută cineva pe Plahotniuc? Cum răspunde ministrul JustițieiFoto: știri.md

„De Plahotniuc nu se mai vorbește, cineva îl mai caută?”, a întrebat jurnalista Mariana Rață, transmite Știri.md cu referire la Tv8.md.

„Bună întrebare, eu sper că îl caută”, a fost răspunsul lui Sergiu Litvinenco.

Vladimir Plahotniuc a fugit din țară în iunie 2019, după ce Guvernul Filip și-a dat demisia. Fostul lider al democraților ar fi plecat prin regiunea transnistreană, iar de acolo și-ar fi continuat drumul cu un avion privat. Plahotniuc s-ar fi aflat o vreme în Cipru, în Arabia Saudită, după care în Statele Unite ale Americii, la Miami, unde ar fi stat în casa milionarului Vaja Jhashi, proprietarul „Trans-Oil”. Anul trecut, Plahotniuc și membrii familiei acestuia au fost declarați indezirabili pe teritoriul SUA.

Potrivit Procuraturii Generale, Vlad Plahotniuc este unul dintre principalii beneficiari ai furtului miliardului. Potrivit șefului PG, au fost colectate probe incontestabile, care demonstrează că anume fostul lider democrat ar fi beneficiarul banilor obținuți sub formă de credit de la BEM.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării