main logo
711

Ignatiev: Moldova este nepregătită pentru tratativele cu Transnistria

Transnistria a invitat de mai multe ori Moldova la discuții la cel mai înalt nivel, dar a fost refuzată. Acest lucru a fost declarat într-un interviu acordat postului TV din regiune de către negociatorul-șef transnistrean, Vitali Ignatiev.

Ignatiev: Moldova este nepregătită pentru tratativele cu TransnistriaFoto: novostipmr.com

El consideră că problema principala care a condus la suspendarea dialogului este "nepregătirea părții moldovenești pentru negocieri reale, practice, consistente cu Transnistria", transmite Știri.md cu referire la Infotag.

Referindu-se la perspectivele reluării negocierilor în formatul "5+2", acesta a exprimat opinia că, "pe lângă dificultățile subiective legate de nedorința Chișinăului de a organiza ședințe în perioada anilor 2019-2021, acest format s-a confruntat actualmente cu probleme suplimentare".

"Dar aceasta nu înseamnă că dialogul ar trebui abandonat. Există reprezentanți politici, conducem grupuri de lucru de experți şi suntem pe deplin împuterniciți să rezolvăm o gamă largă de probleme. 

Mai mult, există un format de întâlniri între conducerile părților, acesta este cel mai înalt nivel de dialog pe care niciun format "5+2" nu-l poate înlocui", consideră Ignatiev.

El a spus că la următoarea întâlnire a reprezentanților politici (care a fost amânată la solicitarea Chișinăului), ar dori să cunoască detalii despre intenția autorităților moldovenești de a institui pe aeroportul din Chișinău "anumite măsuri de control pentru persoanele cu funcții de răspundere din Transnistria".

"Aș dori să știu despre ce este vorba, ce fel de nouă măsură restrictivă este aceasta", a spus negociatorul de la Tiraspol.

Spune-ne opinia ta

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării