main logo
1585

Fostul pretor de Buiucani intră în politică: A aderat la PSDE

Fostul pretor al sectorului Buiucani al municipiului Chișinău, Vadim Brînzaniuc, a aderat la Partidul Social Democrat European (PSDE), fostul PDM.

Fostul pretor de Buiucani intră în politică: A aderat la PSDE

„Astăzi am intrat în politică, în Partidul Social Democrat European din R. Moldova (PSDE). Am ales să fac acest pas pentru că sunt convins că R. Moldova are nevoie de un partid social democrat modern, european”, scrie Brînzaniuc pe Facebook, transmite Știri.md.

Până acum, Brînzaniuc a făcut doar administrație și n-a avut implicare politică. „Am realizat în sectorul Buiucani proiecte, cu suportul administrațiilor locale din  România și am dovedit ce înseamnă o administrație locală modernă. Sper ca și în politică să fac lucruri bune pentru oameni și să întăresc relațiile cu România”.

Fostul pretor susține că „mai mult ca oricând este nevoie de un partid care să promoveze idealurile social democrate și care, în primul rând, să se gândească la bunăstarea oamenilor”.

„Dragi prieteni, sunt convins că drumul nostru spre UE trece prin București. Ei nu sunt doar frații noștri, ei sunt cei cu care avem un trecut și o istorie comună, ei sunt cei care sar în foc pentru noi atunci când ne este greu. Visez la momentul când Chișinăul va intra în Asociația municipiilor din România, la fel și toate orașele și comunele din Republica Moldova vor fi parte din Asociația comunelor din România. Acest lucru se poate întâmpla cât de curând dacă noi ne vom face treaba și vom câștiga alegerile locale viitoare”, a declarat Brînzaniuc în cadrul Congresului X extraordinar al PDM de duminică, 21 noiembrie. 

Amintim că PDM şi-a schimbat denumirea în Partidul Social Democrat European (PSDE). Preşedinte al PSDE a fost ales Ion Sula, preşedinte al OT PDM Ialoveni, ex-ministru al Agriculturii şi Industriei Alimentare, ex-director al Agenţiei Naţionale pentru Siguranţa Alimentelor.

Spune-ne opinia ta

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării