main logo
548

Expert: Succesul în integrarea europeană depinde nu doar de autorități

Succesul în integrarea europeană depinde nu numai de autorităţi, dar de întreaga societate.

Expert: Succesul în integrarea europeană depinde nu doar de autoritățiFoto: fb.com

Potrivit Infotag, o asemenea opinie a fost exprimată de expertul Mihai Mogîldea în cadrul dezbaterii "Statutul de candidat şi ireversibilitatea integrării europene se ţine pe voinţa societăţii: de ce depinde ea în condiţiile actuale?", desfăşurată luni, la Chişinău, transmite Știri.md.

"Cu toţii putem contribui la procesul de aderare la UE, participând la tot ceea ce ţine de implementarea reformelor cheie, atât la nivel naţional, cât şi la nivel local. Toate acestea nu depind doar de autorităţi (centrale), dar de întreaga societate", a menţionat expertul.

Potrivit acestuia, "este necesar să fie popularizată ideea de integrare europeană, să se stabilească comunicarea cu cetăţenii, iar majoritatea parlamentară ar trebui să depună mai multe eforturi".

"În caz contrar, va rămâne impresia că doar autorităţile sunt responsabile pentru aderarea Republicii Moldova la UE şi numai ele pot accelera procesul.

Iar acest lucru nu este adevărat. Cu toţii putem avea o contribuţie importantă. În special în ceea ce priveşte consultările privind aprobarea documentelor cheie şi elaborarea recomandărilor.

Avem asociaţii de afaceri, organizaţii ale societăţii civile, peste 4 mii, şi multe altele care ar trebui incluse în proces", a subliniat Mogîldea.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării