main logo
537

Dupu a prezentat acțiunile desfășurate de România în sprijinul Moldovei

Secretarul de stat al Departamentului pentru Relația cu Republica Moldova (DRRM) din cadrul Guvernului României, Adrian Dupu, a participat, astăzi, la cea de-a doua ediție a Conferinței Ministeriale a Platformei de Sprijin pentru Republica Moldova.

Dupu a prezentat acțiunile desfășurate de România în sprijinul MoldoveiFoto: fb.com

În cadrul panelului Asistență financiară / Întărirea rezilienței economice a Republicii Moldova, Adrian Dupu a vorbit despre importanța consistenței și predictibilității suportului oferit Moldovei, transmite Știri.md.

Totodată, secretarul de stat al DRRM a subliniat faptul că suportul pentru creșterea rezilienței economice trebuie oferit în paralel cu cel pentru continuarea reformelor și dezvoltare.

În același timp, Adrian Dupu a prezentat pe scurt acțiunile desfășurate de România în sprijinul Republicii Moldova, în acest an.

Amintim că, astăzi la București s-a desfășurat cea de-a doua ediție a Conferinței ministeriale a Platformei de Sprijin pentru Republica Moldova.

Finanțarea de sprijin pentru Republica Moldova, strânsă în cadrul conferinței, în diverse forme, este estimată la 600 de milioane de euro.

Totodată, Ministrul de externe al Germaniei, Annalena Baerbock, a anunțat că Germania va oferi Republicii Moldova un sprijin financiar sub formă de granturi în valoare de 77 de milioane de euro, dintre care cea mai mare parte, circa 40 de milioane vor fi alocați pentru criza energetică.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării