main logo
3222

Dodon: 16-17 deputați PAS erau gata să părăsească formațiunea

Fostul președinte Igor Dodon susține că situația în interiorul partidului de guvernare ar fi tensionată, iar unii deputați ar fi fost la un pas de a părăsi formațiunea.

Dodon: 16-17 deputați PAS erau gata să părăsească formațiuneaFoto: știri.md

„În PAS situația nu e deloc simplă. Sunt 16-17 deputați, care erau gata să părăsească partidul și să formeze propria fracțiune în Parlament. Dar i-au sunat de la ambasadă, i-au pus pe toți într-un rând”, a declarat Igor Dodon într-un interviu pentru un portal rus, transmite Știri.md cu referire la Unimedia.

„Disciplina la ei înseamnă doar „unchiul Săm”. De fapt, în partid ei se urăsc reciproc. Ca să înțelegeți, nouă ne transmit deja mesaje procurori, judecători că au dosare groase, totul e documentat, cum PAS fură, scheme de contrabandă și delapidarea averii statului. Toate acestea vor exploda, la un moment dat, din interior.

Să nu uităm și de situația din regiune, care este în permanentă schimbare. În luna martie, prin intermediul a terțe persoane, deputați și miniștri PAS mă întrebau: „Cum credeți, cât de repede va trebui să fugim din țară… vrem să știm când anume va trebui să plecăm”.

Unii sus-puși din procuratură, miniștri, deputați deja și-au pregătit valizele, din martie încă, și-au actualizat pașapoartele, au identificat locațiile. Aceștia vor pleca, iar cei care le îndeplinesc comenzile vor rămâne și vor trebui să răspundă pentru tot ce fac”, a mai spus fostul șef de stat.

PAS nu a comentat aceste declarații.

Spune-ne opinia ta

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării