main logo
1112

Deputat, despre reforma socialiștilor la CSJ: Vor fi la fel de obiectivi?

După ce a fost format Guvernul Chicu, iar socialiștii au anunțat că va fi schimbată reforma justiției, Sergiu Litvinenco are mai multe dubii.

Deputat, despre reforma socialiștilor la CSJ: Vor fi oare obiectivi?Foto: știri.md

Deputatul ACUM se întreabă dacă partenerii externi vor vrea să mai delege reprezentanți în comisia care va evalua judecătorii de la Curtea Supremă de Justiție și pune la dubii obiectivitatea celorlalți membri ai viitoarei comisii, care vor fi delegați de PSRM, transmite Știri.md.

„Socialiștii spun că vor realiza reforma Curții Supreme de Justiție și evaluarea judecătorilor și procurorilor conform aceleiași „filozofii”, care a fost promovată de Guvernul Maia Sandu. Adică evaluarea judecătorilor și procurorilor o va face o comisie extraordinară în care vor fi incluși un număr semnificativ de experți străini delegați de către partenerii de dezvoltare. Prima întrebare este desigur dacă partenerii de dezvoltare vor mai fi de acord să delege acești experți.

Dar dincolo de asta, mă tot frământă următorul gând – oare oamenii delegați de socialiști să facă evaluarea judecătorilor și procurorilor vor fi la fel de „obiectivi” ca și cei delegați de aceiași socialiști în comisiile de concurs în care au participat? De exemplu pentru judecătorii Curții Constituționale, pentru directorul Centrului Național Anticorupție, pentru Procurorul General… Dacă da, atunci riscăm să ne pomenim în situația în care vor trece cu brio evaluarea și vor primi verdicte pozitive astfel de personaje ca Pitic, Berdilo, Sternioală, Druță, Igor Popa, Chitoroagă și mulți alții ca ei… Vă dați seama ce fel de „reformă” va fi asta?”, a scris Litvinenco.

 

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării