main logo
865

Cum cetățenii pot contribui la aderarea R. Moldova la UE

Doritorii de a contribui la îmbunătățirea proiectului Planului de acțiuni pentru implementarea condițiilor înaintate Republicii Moldova de UE, în contextul acordării statutului de țară candidată pentru aderare la Uniunea Europeană, o pot face până la data de 29 iulie curent, anunță astăzi, 26 iulie, Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene (MAEIE).

Cum cetățenii pot contribui la aderarea R. Moldova la UEFoto: realitatea.md

Planul de acțiuni vizează nemijlocit implementarea celor nouă condiții formulate în Opinia Comisiei Europene și aprobate de Consiliul European pe 23 iunie curent, transmite Știri.md cu referire la realitatea.md

Domeniile vizate de aceste condiții sunt: justiția, combaterea corupției, combaterea crimei organizate, dezoligarhizarea, reforma administrației publice și servicii publice de calitate, managementul finanțelor publice, consolidarea rolului societății civile în procesele decizionale, protejarea drepturilor omului.

În proiectul Planului de acțiuni au fost incluși pașii principali, ce urmează a fi realizați până în vara anului 2023. Documentul a fost elaborat în baza contribuțiilor autorităților naționale relevante și discutat la prima reuniune a Comisiei Naționale pentru Integrare Europeană.

Astfel, toți cei cointeresați pot trimite recomandările până vineri, 29 iulie, ora 12:00, la adresa electronică: eucoord@mfa.gov.md. Propunerile înaintate vor fi transmise de către MAEIE în adresa autorităților publice relevante spre consultare.

Totodată, pe data de 1 august, ora 14:00, la sediul MAEIE se va desfășura o ședință de consultare publică a proiectului Planului de acțiuni, cu participarea reprezentanților autorităților publice implicate în proces.

Pentru a avea acces la ședință, participanții trebuie să-și confirme participarea (numele, prenumele, organizația) până la data de 29 iulie, ora 12:00, la adresa electronică: eucoord@mfa.gov.md.

Amintim că, la data de 20 iulie, MAEIE a lansat consultările publice asupra proiectului respectiv.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării