main logo
439

Consultări publice pe marginea Planului de acțiuni de aderare la UE

Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene a găzduit ieri, 1 august, consultările publice pe marginea proiectului Planului de acțiuni pentru implementarea condițiilor înaintate în contextul acordării Republicii Moldova statutului de țară candidată pentru aderare la Uniunea Europeană.

Consultări publice pe marginea Planului de acțiuni de aderare la UEFoto: MAEIE

La eveniment au participat reprezentanții Centrului de Politici și Reforme, Confederației Naționale a Sindicatelor din Moldova, Consiliului Național al Tineretului din Moldova, Fundației Soros Moldova, Institutului pentru Politici și Reforme Europene, precum și autorităților publice implicate în elaborarea proiectului Planului de acțiuni, transmite Știri.md.

În cadrul consultărilor publice, reprezentanții societății civile au adresat întrebări de clarificare pe marginea conținutului proiectului Planului de acțiuni, precum și au formulat recomandări cu privire la completarea sau precizarea acțiunilor propuse.

Reprezentanții autorităților publice au oferit clarificări exhaustive cu privire la contextul elaborării și conținutul documentului.

Menționăm că în cadrul consultărilor publice în perioada 20 iulie – 1 august 2022 au fost recepționate 18 seturi de propuneri în scris la proiectul Planului de acțiuni (10 organizații neguvernamentale, 7 persoane fizice, 1 autoritate publică), propunerile respective fiind distribuite pentru examinare instituțiilor publice competente.

MAEIE exprimă mulțumiri tuturor persoanelor, care și-au manifestat interes față de proiectul Planului de acțiuni.

Propunerile înaintate vor contribui la îmbunătățirea documentului, care se planifică să fie aprobat în viitorul apropiat de către Comisia Națională pentru Integrare Europeană.

Spune-ne opinia ta

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării