main logo
1395

Chicu, după deciziile CSE: Moldova a devenit oficial republică bananieră

Fostul premier Ion Chicu a venit cu un comentariu privind deciziile Comisiei pentru Situații Excepționale.

Chicu, după deciziile CSE: Moldova a devenit oficial republică bananieră

„De astăzi Republica Moldova prin decizia CSE a devenit oficial „republică bananieră” - bodyguarzii străini pot intra oficial în țara noastră cu arme automat”, a declarat Chicu pe rețelele de socializare, transmite Știri.md cu referire la unimedia.info.

Totodată, fostul premier, menționează că „prin decizia nr. 46 de vinerea trecută și nr. 47 de ieri, CSE a luat din bugetul statului 7,5 miliarde de lei. Or, cele 25 milioane Euro aprobate astăzi drept credit pentru Energocom, tot din buget vor fi achitate, cu siguranță”, a declarat Ion Chicu.

„În total, Spânu prin intermediul deciziilor ilegale ale CSE a luat din buget timp de un an mai mult de 12 miliarde de lei”, a mai adăugat Chicu.

Însoţitorii delegaţiilor străine antrenați în asigurarea misiunilor de protecție a demnitarilor străini vor putea introduce, purta și folosi pe teritoriul Republicii Moldova armele din dotarea acestora. Decizia a fost aprobată de Comisia pentru Situații Excepționale. Potrivit CSE, Ministerul Afacerilor Interne va efectua autorizarea și va duce evidența acestora în conformitate cu procedura stabilită pentru armele de apărare și pază.

Spune-ne opinia ta

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării