main logo
3670

Ceban și Spînu, față în față la un congres: Mesajul primarului

Primarul Capitalei Ion Ceban a participat astăzi la şedinţa Consiliului de administrare a Congresului Autorităţilor Locale din Moldova, unde au fost mai mulți primari din țară.

Ceban și Spînu, față în față la un congres: Mesajul primarului

La aceeași întrunire a fost prim-ministra, Natalia Gavrilița, ministrul Infrastructurii, Andrei Spînu, dar și alți reprezentanți ai Guvernului, transmite Știri.md cu referire la realitatea.md.

Într-o postare pe facebook, Ion Ceban a scris că în cadrul acestui consiliu a auzit multiple probleme ale primarilor și din păcate tot mai puține răspunsuri din partea autorităților centrale.

„Deși, reprezentanții Guvernului, au venit mai mulți la număr la această ședință, imediat la plecarea premierului, miniștrii responsabili de domeniile importante au părăsit sala, iar primarii au rămas cu întrebări și fără răspunsuri”, a pecizat Ceban.

Ion Ceban a mai scris că astăzi primăriile din țară pe lângă crizele la care trebuie să facă față cum ar fi, prețurile majorate la lumină, căldură, lipsa lemnelor, bugetele mici cu care trebuie să reziste, iar în unele școli și grădinițe nu s-au dat salariile, se mai confruntă cu lipsa angajaților în primării din cauza salariilor mici.

„Este foarte grav faptul că noi până în prezent avem salarii de 5000, 6000 mii, 7000 de lei pentru angajaţii primăriilor şi primari. Din acest motiv bate vântul în primării, pentru că nu putem aduce specialiști cu astfel de salarii”, a mai scris primarul Capitalei.

Spune-ne opinia ta

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării