main logo
1914

Aderarea la UE, discutată de Popșoi cu mai mulți oficiali americani

Ministrul Afacerilor Externe, Mihail Popșoi, a discutat cu co-președinții grupului de prietenie pentru Moldova din cadrul Congresului SUA, Michael Lawler și Deborah K. Ross.

Aderarea la UE, discutată de Popșoi cu mai mulți oficiali americaniFoto: mfa.gov.md

În cadrul întrunirii, oficialii au discutat despre situația de securitate regională, evoluțiile politice din Republica Moldova, provocările asociate agresiunii ruse din Ucraine, precum și prioritățile pe dimensiunea integrării europene, inclusiv eforturile de reformă menite să contribuie la deschiderea negocierilor de aderare la UE, transmite Știri.md.

„Am mulțumit congresmenilor pentru ajutorul constant pe care îl oferă, inclusiv prin promovarea rezoluțiilor de sprijin pentru agenda de reforme a țării noastre. La fel, am accentuat importanța continuării asistenței pentru Ucraina și susținerea acesteia în promovarea democrației pe întreg continentul european. Republica Moldova susține ferm prietenii ucraineni și este gata să se implice în procesul de reconstrucție a Ucrainei în ajutorul oferit pe timp de război în asigurarea tranzitului de cereale și adăpostirea refugiaților”, a spus Popșoi.

Spune-ne opinia ta

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării