main logo
820

UE dă o nouă lovitură dură României

Cel mai probabil, Consiliul JAI din nouă octombrie nu va lua în discuție subiectul aderării României la Schengen.

UE dă o nouă lovitură dură RomânieiCel mai probabil, Consiliul JAI din nouă octombrie nu va lua în discuție subiectul aderării României la Schengen.

Aderarea se amînă din nou, în pofida eforturilor făcute de autoritățile de la București.
România acceptase mai multe compromisuri dar, din cauza tandemului cu Bulgaria, a unor chestiuni juridice și a campaniei electorale, intrarea în spațiul de liberă circulație nu va fi luată în discuție înainte de primăvara anului viitor, scrie RFI România.
De un an de zile, Schengen nu mai este pe agenda publică. Subiectul care a fost «prioritatea României în 2011, 2012 și 2013» nu mai este evocat de nici unul dintre oficialii români. Subiectul a dispărut în momentul în care autoritățile de la

București au hotărît să dispară, adică acum un an, când aderarea României la spațiul de liberă circulație a fost din nou amînată de miniștrii de interne din Uniunea Europeană, reuniți în consiliul Justiție și Afaceri Interne (JAI)
Premierul Victor Ponta a anunțat că «de-acum înainte intrarea în Schengen nu va mai fi primul punct de discuții dintre România și partenerii europeni ».

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării