main logo
5732

Un militar rus beat încearcă să-i explice altuia cum se aruncă o grenadă

Armata rusă a pierdut până acum în Ucraina în jur de 200.000 de militari (morți și răniți).

Un militar rus beat încearcă să-i explice altuia cum se aruncă o grenadă

„O minoritate semnificativă” de militari ruși au fost însă scoși din luptă din motive indirecte, care nu au avut legătură cu operațiunile militare, ci mai degrabă în urma unor incidente provocate inclusiv de consumul de alcool, se arată în cea mai recentă analiză făcută de ministerul britanic al Apărării despre războiul din Ucraina, transmite Știri.md cu referire la digi24.ro.

Conform surselor media din Rusia, în cadrul armatei ruse s-a înregistrat un număr „extrem de mare” de incidente grave, precum crime ori decese provocate de consumul de alcool în rândul militarilor.

Recent, un portal media din Ucraina a publicat o înregistrare tragi-comică în care un militar rus vizibil beat încearcă să-i explice altui militar cum se aruncă o grenadă.

„Concluzia este simplă: alcoolul ucide”, se arată în postarea publicată pe Twitter. Cu toate acestea, deși grenada explodează la doar câțiva metri în fața sa, militarul rus supraviețuiește exploziei, în hohotele de râs ale camarazilor săi.

„Comandanții ruși realizează probabil cât de de mult dăunează eficienței în luptă abuzul de alcool, o practică larg răspândită”, se arată în an aliza ministeruliu britanic al Apărării. „Cu toate acestea, în condițiile în care consumul excesiv de alcool este generalizat în mare parte din societatea rusă, acesta este acceptat tacit în cadru armatei, chiar și în cadrul operațiunilor militare”.

Spune-ne opinia ta

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării