main logo
691

Prima zi de iarnă în Ucraina: Șase milioane de civili rămași fără curent

În prima zi de iarnă, în Ucraina, șase milioane de civili trăiesc în prezent în frig și beznă, fără curent electric, în urma ultimelor atacuri cu rachete rusești.

Prima zi de iarnă în Ucraina: Șase milioane de civili rămași fără curent

Concomitent, armata rusă ia o „pauză de la rachete” după atacurile grele din ultimele săptămâni, dar Moscova foloseşte acest răgaz pentru a pregăti în continuare atacuri pe scară largă asupra Ucrainei, conform oficialilor Kievului. Vadim Skibizki, reprezentant al serviciului de informaţii militare al armatei ucrainene, a declarat că armata rusă verifică în acest moment ce ţinte ar trebui atacate şi evaluează impactul atacurilor anterioare, transmite Știri.md cu referire la Digi24.ro.

Aproape șase milioane de cetățeni ucraineni din mai multe regiuni ale Ucrainei au rămas fără curent electric în prima zi de iarnă, a declarat președintele ucrainean, Vladimir Zelenski, informează The Guardian.

Nouă ucraineni au murit miercuri în urma unor incendii provocate de improvizații făcute în încercarea de încălzire a locuințelor.

„Doar în ultimele trei zile au fost 131 de incendii în Ucraina, din care 106 în zone rezidențiale. Nouă persoane au murit, alte opt au fost rănite”, conform serviciului public de urgență al Ucrainei.

Spune-ne opinia ta

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării