main logo
317

Politolog: Timp de circa o lună, cei din Herson nu au avut lumină și apă

Timp de aproape o lună, locuitorii din Herson au fost privați de lumină, apă și servicii de comunicații. O spune politologul ucrainean Maxim Nesvitailov, potrivit căruia acum, livrările de alimente au fost reluate și unele magazine funcționează deja.

Politolog: Timp de circa o lună, cei din Herson nu au avut lumină și apăFoto: tv8.md

Deși situația revine încet la normal, încă mai sunt posibile pene de curent. Declarațiile au fost făcute în cadrul ediției din 30 noiembrie a emisiunii „Alternativa” de la TV8, transmite Știri.md.

Acesta a mai subliniat că nu există obstacole pentru cei care vor să plece din Herson. Autoritățile locale lucrează la toate căile de evacuare posibile, „dar oamenilor încă le lipsește hrana, au nevoie de asistență umanitară”.

„Este de admirat cât de curajoși sunt oamenii noștri. Am vorbit cu ei, ne-au răspuns că toate acestea sunt fleacuri, principalul lucru este că suntem liberi”, spune Nesvitailov.

Este greu de crezut că spațiul aerian va fi închis, susține politologul: „Acest lucru a fost demonstrat chiar și de incidentul cu căderea unei rachete în Polonia. NATO încearcă din toate puterile să evite implicarea în conflict. Acum sper ca Ucraina să primească mai multe sisteme de apărare aeriană, inclusiv sisteme Patriot. Aceasta va fi o alternativă excelentă la un cer închis”. 

Spune-ne opinia ta

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării