main logo
774

Oamenii din nordul țării se îngrijorează că nu vor avea cu ce face focul la iarnă

Tot mai îngrijorați înaintea sezonului rece. Oamenii din nordul țării se tem că nu vor avea cu ce se încălzi la iarnă. Prețurile la lemne și cărbuni sunt prea mari, iar salariile prea mici.

Moldovenii se îngrijorează că nu vor avea cu ce face focul la iarnăFoto: tvn.md

Iar pentru a ajuta populația, guvernul va asigura fiecare familie din R. Moldova care își încălzește locuința cu lemne cu câte trei metri steri la prețuri similare celor din anul 2021. În comuna Bilicenii Vechi , Sîngerei deja 154 de persoane au depus cerere la primărie, pentru 677 de metri steri, la preț de 720 de lei, transmite Știri.md cu referire la TV Nord.

„O să ne mănânce câinii și o să murim de frig și de foame, cu pensia de 1 700 de lei ce pot să iau eu, ce fel de lemne? Am 400 de lei de plătit pentru lumină, mai trebuie și de mâncare să iau, medicamente de vreo 700 de lei în toată luna.”

„Înainte mai veneau mașini de prin aceste părți – Călărași și aduceau prin sate lemne, lumea cumpăra care și cât putea, Dar acum nu le permit să scoată lemnul și să-l dea la lume.”

Oamenii care au reușit să-și facă rezerve din timp sunt mai liniștiți. Unii au uscat tizic sau au tăiat copacii uscați de prin ogrăzi.

„Eu am cumpărat cu 10 300, nu, cu 9 300, iar peste vreo două săptămâni deja coasta 10 300. Am cumpărat, dar nu știm ce va fi, dar bine nu va fi.”

„Eu am și cărbune. Lemne am luat o mașină acum doi ani și mai am încă, așa că.”

„Cărbunele moldovenesc, cărbune moldovenesc avem. Așa îl facem, îl uscăm. Mai dăm jos un copac uscat și încă de ce nu ne mai folosim, asta este în situația mea. Dar în rest poate cineva s-a pregătit din timp.”

O tonă de cărbune, pe piață, costă în medie 11 000 de lei, iar un metru ster de lemne de la 1500 de lei.

Spune-ne opinia ta

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării