main logo
603

O tânără influencer de pe TikTok, arestată în Arabia Saudită pentru un videoclip

O tânără din Egipt, populară pe rețelele sociale, a fost arestată în Arabia Saudită, fiind acuzată că a făcut public un videoclip considerat de autoritățile locale drept "imoral", relatează BBC.

O tânără influencer, arestată în Arabia Saudită pentru un videoclip

Tala Safwan are 5 milioane de urmăritori pe TikTok și aproximativ 800.000 pe YouTube. În postările sale, se adresează în general adolescenților și tratează subiecte legate de relații și de situații jenante prin care trec aceștia. Potrivit sursei citate, ea a stârnit furie în mediul online din cauza unui videoclip care ar putea duce cu gândul la o relație între două femei. Tala Safwan a negat orice intenție de acest fel, transmite Știri.md cu referire la Digi24.ro.

În clipul considerat "imoral", ea apare discutând cu o prietenă din Arabia Saudită, pe care o invită acasă. Discuțiile ulterioare au fost interpretate ca fiind sugestive din punct de vedere sexual, iar acest lucru a declanșat o campanie împotriva ei, cu un hashtag care se traduce prin "Tala jignește societatea". Ea a răspuns acuzațiilor din mediul online spunând că a fost înțeleasă greșit și a negat că a existat vreun substrat sexual în comentariile sale. Tala a mai spus că mesajul a fost scos din context pentru a provoca un scandal.

În timp ce disputa de pe rețelele de socializare a continuat, poliția din Riad a anunțat că a arestat un rezident local "care a apărut alături de o altă femeie într-un clip cu conținut sexual și sugestiv, ce ar putea avea un impact negativ asupra moralității publice".

Poliția nu făcut referiri la numele tinerei, Tala Safwan, dar a făcut publice imagini cu chipul ei și al prietenei sale.

Această decizie vine la doar câteva zile după ce autoritatea saudită de reglementare în domeniul mass-media a cerut ca YouTube să elimine reclamele pe care le consideră ofensatoare pentru valorile și principiile musulmane ale țării, în urma unor plângeri din partea mai multor părinți. Instituția a amenințat că va lua măsuri legale dacă nu impune nicio limită. 

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării