main logo
1182

Ministerul britanic al Apărării: Rusia înființează o nouă formațiune militară

În analiza de miercuri dimineață a frontului, Ministerul britanic al Apărării transmite că Rusia înființează o nouă formațiune militară a forțelor terestre pentru războiul în Ucraina.

Ministerul britanic: Rusia înființează o nouă formațiune militară

Potrivit Londei, comandanții ruși continuă foarte probabil să se confrunte cu prioritățile operaționale multiple ce țin de consolidarea ofensivei în Donbas și de consolidara apărării împotriva contraatacurilor ucrainene anticipate din sud, transmite Știri.md cu referire la Digi24.ro.

Britanicii spun că pentru a sprijini operațiunea militară specială din Ucraina, Rusia a înființat aproape sigur o nouă formație majoră de forțe terestre, Corpul 3 de Armată (3 AC), care are cartierul general în Mulino, regiunea Nijni Novgorod.

Se pot înrola bărbații cu vârsta de până la 50 de ani și doar cu studii medii, mai spune guvernul de la Londra, care mai precizează că politicienii regionali ruși au confirmat că potențialilor recruți li se oferă bonusuri în numerar profitabile.

Un corp de armată rusă este format de obicei din 15-20.000 de soldați, dar probabil că va fi dificil pentru Rusia să aducă 3 AC la această capacitate, având în vedere nivelul limitat de entuziasm popular în privina voluntariatului pentru lupta în Ucraina, a mai subliniat Ministerul britanic al Apărării.

Britanicii mai precizează că 3 AC este puțin probabil să fie decisiv pentru campania rusă în Ucraina.

Spune-ne opinia ta

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării