main logo
527

Marina Ovsiannikova, plasată de Rusia pe lista persoanelor urmărite

Rusia a plasat-o pe lista persoanelor urmărite pe Marina Ovsiannikova, jurnalista care a lucrat pentru televiziunea de stat și care a întrerupt o emisiune de știri pentru a protesta împotriva războiului din Ucraina.

Marina Ovsiannikova, plasată de Rusia pe lista persoanelor urmărite

Luni, Marina Ovsiannikova a fost adăugată pe „lista fugarilor” a Ministerului de Interne, transmite Știri.md cu referire la Protv.ro.

Sâmbătă, fostul său soț a anunțat că Ovsiannikova a scăpat de arestul la domiciliu. Igor Ovsiannikov, angajat la postul de știri de stat RT, a precizat că jurnalista a plecat împreună cu fiica lor de 11 ani într-o locație necunoscută. Nu este clar dacă Marina Ovsiannikova se află sau nu în țară. 

Jurnalista în vârstă de 44 de ani a atras atenția internațională în martie, după ce a intrat în studioul de știri Channel Onu cu un afiș pe care scria „fără război”. La acea vreme, Ovsiannikova a fost amendată cu 30.000 de ruble (aproximativ 500 de euro).

Ovsiannikova a continuat să protesteze împotriva războiului și a fost acuzată în august că a răspândit informații false despre armata rusă.

În timpul unui protest pe malul râului Moskva, în apropiere de Kremlin, Ovsiannikova a protestat cu o pancartă pe care scria „Putin este un criminal, soldații săi sunt fasciști”. Ulterior, ea a fost plasată în arest la domiciliu, riscând până la 10 ani de închisoare, scrie The Guardian. 

De la începutul războiului din Ucraina, Rusia a lansat o represiune fără precedent împotriva protestatarilor, a instituțiilor de știri independente și a rețelelor de socializare străine.

Spune-ne opinia ta

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării