main logo
1172

Mai multe țări din Europa și Asia, lovite de ger

Unele țării din Europa și Asia se confruntă cu temperaturi scăzute. La Lisabona au fost amenajate centre speciale, unde oamenii pot veni să se încălzească. Din cauza vremei rele, în Sardinia o femeie a decedat după ce ar fi înghețat de frig. Autoritățile depun eforturi pentru a ajuta oamenii să treacă cu bine de această perioadă.

Mai multe țări din Europa și Asia, lovite de ger

În nordul Chinei, mai exact în Xunke, mercurul din termometre a coborât până la minus 45 grade Celsius, fiind cea mai scăzută temperatură din ultimii 64 de ani. Autoritățile din regiune au întreprins o serie de măsuri pentru a asigura locuitorii cu energie electrică și apă, transmite Știri.md cu referire la moldova1.md.

„În data de 23 ianuarie, în orașul Xunke au fost minus 44,9 grade Celsius, stabilind un record de când stația meteorologică a fost construită, în 1959. Cea mai scăzută temperatură, de peste 49 de grade, s-a înregistrat în trei localități din regiunea Songșugo, iar în preajma râului Wudi, mercurul din termometre a indicat și minus 49,3 grade Celsius”, spune directorul biroului meteorologic, Wu Chunde.

„Pentru a face față vremii extrem de reci, compania noastră a început să folosească boilerul de rezervă pentru a îmbunătăți temperatura. Și am creat o echipă de salvare cu peste 20 de angajați pentru a face față diverselor situații de risc”, povestește Ding Xuezhao.

Înghețurile și furtunile de zăpadă nu au ocolit nici Coreea de Sud, unde stratul de zăpadă măsura aproximativ 70 de centimetri. Și în Europa temperaturile scăzute dau bătăi de cap oamenilor. Portugalia este în alertă, din cauza temperaturilor negative. Autoritățile întreprind mai multe măsuri. În Listabona au fost amenajate centre de încălzire pentru cei fără adăpost.

„Aici, probabil este cel mai rece loc. Mai ales că este curent. Și totuși ei rămân aici. Chiar și în astfel de nopți reci, cei fără adăpost nu pleacă”.

O furtună de grindină a lovit Atena și alte zone ale Greciei, provocând inundații. Poliția a îndemnat oamenii să nu iasă din case și să nu călătorească. În Italia temperaturile sunt anormal de reci pentru această perioadă a anului, comparativ cu anii trecuți. Meteorologii anunță că, spre sfârșitul lunii, vremea se va încălzi în unele zone, cu toate că nordul peninsulei va fi în continuare afectat de temperaturi scăzute. O româncă stabilită în Sardinia care trăia singură într-o casă de lemn a fost găsită moartă în locuință, totodată, mai multe școli au fost închise.

Spune-ne opinia ta

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării