main logo
977

Lukașenko, către ministrul Sportului: Nu văd fotbaliștii noștri în Qatar

Președintele belarus, Aleksandr Lukașenko, l-a convocat pe ministrul Sportului din această țară pentru a-l trage la răspundere că Belarusul nu s-a calificat la Campionatul Mondial de Fotbal din Qatar.

Lukașenko, către ministrul Sportului: Nu văd fotbaliștii noștri în Qatar

Într-o ședință pe care a filmat-o și a postat-o pe site-ul președinției, Lukașenko spune că jocul naționalei de fotbal a Belarusului nu se compară cu nivelul echipelor de la campionatul mondial, care „joacă așa chiar și iarna”, transmite Știri.md cu referire la Digi24.ro.

Ședința este de fapt un monolog al liderului de la Minsk, în cursul căruia critică nivelul de joc al naționalei de fotbal și condiția sportului în general, pe care îl judecă din poziția de fost fotbalist, „care a jucat mult”.

A. Lukașenko: - Este Campionatul Mondial. Dar, Serghei Mihailovici, dintr-un anumit motiv, nu i-am văzut pe fotbaliștii noștri acolo. Sau nu mă uit destul de mult?

S.M. Kovalciuk: - Nu, vă uitați destul.

A. Lukașenko: - Așa e, mă uit destul. Dar noi nu suntem nici măcar pe aproape. Mai mult, compar jocul fotbaliștilor noștri cu jocul de acolo. Și ei joacă așa chiar și iarna! [Serghei Mihailovici aprobă în continuu din cap, cu privirea în jos.] Ca fost fotbalist care a jucat mult, acest lucru mă sperie. Sportul acesta, la fel ca multe altele, este într-o situație groaznică. Când te-am numit (ministru al Sportului - n.r.), am sperat că tu, ca militar de carieră, căruia îi place sportul și îl înțelege, o să faci lucrurile să se îndrepte în direcția cealaltă.

Naționala Belarusului nu s-a calificat niciodată la un campionat mondial de fotbal.

Pentru Campionatul European din 2024, Belarus este în aceeași grupă de calificări cu România, cu care se va întâlni în martie și octombrie 2023 (tur-retur).

Cele două echipe sunt în Grupa I: Elveția, Israel, România, Kosovo, Belarus, Andora.

Spune-ne opinia ta

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării