main logo
488

Livrările de petrol rusesc către Slovacia au fost reluate

Livrările de petrol rusesc au fost reluate miercuri în Slovacia, după o întrerupere legată de sancțiunile împotriva Moscovei și de drepturile de tranzit prin Ucraina, a anunțat rafinăria slovacă Slovnaft, citată de Le Monde.

Livrările de petrol rusesc către Slovacia au fost reluateFoto: g4media.ro

„Petrolul brut ajunge deja înapoi în Slovacia prin conducta Drujba, iar în Ungaria aprovizionarea ar trebui să fie restabilită mâine”, a declarat pentru AFP purtătorul de cuvânt al rafinăriei, Anton Molnar, transmite Știri.md cu referire la g4media.ro.

Anterior, Transneft, care deține monopolul asupra conductelor de petrol din Rusia, a declarat că intenționează să reia miercuri, la ora 16.00, ora Moscovei, tranzitul de petrol prin ramura sudică a conductei Drujba, a anunțat agenția rusă de presă RIA.

Potrivit RIA, Ucraina a confirmat primirea unei plăți pentru tranzitul petrolului rusesc către Ungaria și Slovacia prin teritoriul său.

Transneft a declarat marți că Ucraina a suspendat livrările de petrol prin conducta Drujba pe 4 august din cauza plăților blocate de sancțiunile occidentale.

Între timp, grupul petrolier ungar MOL a anunțat în aceeași zi că a preluat costurile unei tranzacții bancare refuzate din cauza sancțiunilor împotriva Moscovei și legate de drepturile de tranzit prin Ucraina.

„MOL a transferat taxele de tranzit care trebuie plătite pentru utilizarea secțiunii ucrainene” a conductei în luna august, a precizat distribuitorul într-un comunicat transmis către AFP. „Conform promisiunii ucrainenilor, livrarea de țiței (…) va putea fi reluată în câteva zile”, a adăugat ea.

Spune-ne opinia ta

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării