main logo
1639

Israelul recoltează sperma soldaților căzuți și crează cu ea copii

O tendință bizară a apărut în Israel. Familiile soldaților căzuți la datorie recoltează sperma celor dragi, în speranța că într-o bună zi lichidul extras va fi folosit pentru a crea un copil.

Israelul recoltează sperma soldaților căzuți și crează cu ea copiiFoto: descopera.ro

Câțiva zeci de copii au fost deja născuți în acest fel. Totodată, sute de femei din Israel s-au oferit în mod voluntar să poarte sarcinile, iar în unele cazuri chiar să crească acești copii. Parlamentul țării din Orientul Mijlociu a adoptat legislație preliminară care să susțină practica în luna martie, astfel deschizând calea pentru un fenomen mult mai răspândit, transmite Știri.md cu referire la descopera.ro.

„În cele din urmă am putea extinde practica la restul societății, dar începem cu armata pentru că le spunem oamenilor cu vârste cuprinse între 18 și 21 de ani că, dacă li se întâmplă ceva în timp ce își slujesc țara, vom avea grijă de ei, și dacă mor, vom avea grijă de părinții și copiii lor”, a explicat Zvi Hauser, membru al Parlamentului israelian și inițiatorul legii.

„Avem acum tehnologia necesară”, a adăugat parlamentarul.

„Atunci când extragi spermă de la un mort, încerci să reînvii ceva pierdut în circumstanțe tragice”

Unele țări au interzis proceduri similare, în timp ce reglementarea în SUA variază la nivelul statelor.

Mare parte din cadrul legislativ american pentru proceduri similare este destinat văduvelor, nu părinților celor decedați.

În Israel, prin comparație, părinții sunt cei care doresc și decid ca fii lor să aibă copii, fapt ce ridică multiple semne de întrebare.

„Este în interesul copilului să fie născut într-o familie cu părinți vii, nu să fie orfan de la început. Mi se rupe inima pentru părinții îndurerați, dar discursul din jurul fertilității și nașterii trebuie să înceapă cu mama, tatăl, copilul, nu bunica-bunicul-copilul”, a precizat Gil Siegal, de la Colegiul Academic Ono din Israel.

„Atunci când extragi spermă de la un mort, încerci să reînvii ceva pierdut în circumstanțe tragice. Este ca și cum ai ridica un monument viu”, a adăugat Siegal.

Legea din Israel ia în considerare și dorințele decedatului

Legea din Israel ia în considerare și dorințele decedatului.

Toți recruții militari noi trebuie să spună ce doresc să se întâmple cu sperma lor în cazul în care mor la datorie.

Totuși, viața cea mai afectată nu este cea a bărbatului, nici a mamei surogate sau a partenerei, și nici chiar cea a bunicilor. Copilul este cel mai afectat.

Deși guvernul israelian oferă sprijin financiar pentru copiii deja născuți ai soldaților căzuți la datorie, se pare că nu același lucru va fi făcut și în cazul copiilor născuți după moartea taților.

„Atunci când un soldat moare și lasă în urmă un copil, statul spune copilului: Te-am rănit, ți-am luat tatăl și voi compensa pentru pierderea ta. Asta este diferit. Copilul nu exista”, a explicat inițiatorul legii israeliene, citat de Futurism.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării