main logo
1158

Fake news despre Omicron în România: Reacția comitetului de vaccinare

O imagine cu un poster de film din 1963 cu titlul „Varianta Omicron”, însoţită de un text care sugera ideea că ”evenimentele curente sunt planificate”, s-a viralizat pe reţelele de socializare.

Fake news despre Omicron în România: Reacția comitetului de vaccinareFoto: gandul.ro

În replică, Comitetului Național pentru Cooronarea Activităților privind Vaccinarea a dezmințit aceste informații, pe pagina oficială de Facebook, Ro Vaccinare, transmite Știri.md cu referire la Gândul.ro.

„Afișul a fost falsificat digital de un autor și comedian irlandez după un poster al unui film SF din 1974 – „Phase IV”. Imaginea a devenit virală în multe țări și a fost fost distribuită de mii de ori în mai multe limbi, precum spaniolă, portugheză, franceză, engleză, germană sau olandeză, de utilizatori care cred că filmul există și anunță apariția tulpinii Covid-19 Omicron”, scrie Ro Vaccinare.

”Fiecare se poate implica. Raportați informațiile false. Cele mai virale pot fi semnalate la agenția care se ocupă de fact-checking în România: https://verificat.afp.com/contact sau prin e-mail: verificat@afp.com”, transmite Ro Vaccinare.

Miercuri, 8 decembrie, deputatul PSD Dumitru Coarnă a postat imaginea cu posterul de film trucat, însoţit de mesajul:

„Oare câți ați știut că în 1963 a fost făcut filmul The Omicron Variant – The Day That World Was Turn In A Cemetery despre un virus care omoară omenirea??? Ca să vedeți dacă mai era nevoie, de cât sunt de planificate evenimentele curente!!!”.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării