main logo
637

Donald Trump: Alegerile din 2024 sunt singura şansă de a salva America

Donald Trump a avertizat, la un miting electoral în South Carolina, după un alt miting, în statul-cheie New Hampshire, că viitoarele alegeri din 2024 sunt singura şansă a Statelor Unite de a ”salva ţara”, în speranţa de a-şi impulsiona candidatura la Casa Albă, relatează AFP.

Donald Trump: Alegerile din 2024 sunt singura şansă de a salva America

”Alegerile din 2024 sunt singura noastră şansă de a ne salva ţara şi avem nevoie de un lider care este pregătit să o facă din prima zi”, a tunat Trump la Columbia, în South Carolina, în faţa celor mai fideli aliaţi politici ai săi, transmite Știri.md cu referire la News.ro.

El şi-a abordat subiectele de predilecţie şi a îndemnat astfel la restabilirea unor frontiere puternice, a denunţat ”statul profund”, establishmentul corupt şi ideologia genului, despre care susţine că este predată în armată.

Fostul preşedinte american a plecat din saloanele de lux ale reşedinţei sale din Florida, Mar-a-Lago, la două luni şi jumătate după ce şi-a lansat candidatura în cursa alegerilor prezidenţiale din 2024, la două mitinguri care nu sunt deloc întâmplătoare. Aceste două state urmează să se afle printre primele care organizează alegerile primare republicane, la începutul lui 2024.

O victorie în ele i-ar gsranta lui Donald Trump un impuls preţios şi necesar în cursa republicană.

”Avem nevoie de un lider care să fie pregătit să atace forţele care ne devastează ţara”, a declarat el în faţa câtorva sute de oameni, la Salem, un orăşel din New Hampshire, unde Partidul său Republican îşi ţine Convenţia anuală.

”SUNT FURIOS ŞI HOTĂRÂT”

Însă, după ce a domnit ani de zile în ”Grand Old Party” (GOP), Donald Trump, în vârstă de 76 de ani, nu se află neapărat pe un teritoriu cucerit.

În acest stat de la frontiera cu Canada, mulţi aleşi republicani îi reproşează miliardarului că a scăzut şansele republicanilor înm recentele alegeri de la jumătate de mandat prin susţinerea unor candidaţi prea extremişti.

Sâmbătă, Donald Trump şi-a cântat refrenul obişnuit, repetând că alegerile din 2020 i-au fost furate şi dându-le rivalilor săi nume pline de dispreţ.

El şi-a lăudat bilanţul în domeniul securităţii publice şi a promis să salveze ţara ”de la o distrugere de către un establishment politic corupt, radical şi egoist”.

”Sunt mai furios şi mai hotărâr, azi, decât am fost vreodată”, a declarat el.

SCANDALURI ŞI RIVALI

Fostul preşedinte este singurul candidat republican declarat, însă mai mulţi pretendenţi din acest stat par pregătiţi să-şi anunţe şi ei candidatura, în frunte cu fosta sa guvernatoare, Nikki Haley,  care le-a promis susţinătorilor săi un anunţ în curând.

Donald Trump şi-a văzut unii dintre marii donatori anunţând public că nu-i vor susţine candidatura în 2024, în favoarea lui Ron DeSantis, guvernatorul Floridei şi o stea în ascensiune în partid, care nu şi-a lansat pentru moment candidatura.

Miliardarul are astfel o serie de probleme politice, în afara unei miriade de anchete în care este vizat.

În decembrie, o Comisie parlamentară care anchetează cu privire la responsabilitatea miliardarului în luarea cu asalt de către susţinătorii acestuia a Capitoliului a recomandat ca acesta să fie urmărit penal.

O judecătoare din Georgia a anunţat, la rândul său, o hotărâre ”iminentă” cu privire la presiuni politice pe care le-a exercitat în acest stat.

”Ăştia sunt procurori radicali de extremă stânga, care sunt nişte oameni absolut oribili”, a dat Trump asigurări.

Însă, în pofida acestor probleme, Donald trump nu poate fi ”îngropat” prea uşor, afirmă susţinătorii săi.

Tribunul, a cărui cădere a fost anunţată de nenumărate ori, a supravieţuit tuturor scandalurilor.

Fostul magnat în domeniul imobiliar ar putea să profite de pe urma unei viitoare ridicări a suspendrării conturilor sale pe Facebook şi Instagram, un ”megafon” profitabil.

BIDEN 2024?

Donald Trump sau altcineva, candidatul republican ales în primare îl va înfrunta pe cel desemnat de către Partidul Democrat - în noiembrie 2024.

Preşedintele democrat Joe Biden a anunţat până acum că ”intenţionează să candideze” şi a promis să-şi facă decizia publică la începutul acestui an.

Puţin câte puţin, arhitectura eventualei sale candidaturi începe să prindă formă.

Liderul octogenar urmează să viziteze marţi New Yorkul, iar vineri Philadelphia, şi să se întâlnească cu simpatizanţi bogaţi, pentru a alimenta puşculiţa partidului.

Unii experţi politici preconizează un eventual anunţ după discrusul despre Starea Uniunii, un discurs tradiţional de politică generală al preşedinţilor, susţinut în faţa congresmenilor, prevăzut la 7 februarie.

Spune-ne opinia ta

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării