main logo
385

China: Circa 90% dintre locuitorii provinciei Hnean au fost infectați cu COVID

Aproape 90% dintre locuitorii provinciei Hnean, a treia cea mai populată din China, au fost infectați până acum cu COVID-19, a declarat un oficial sanitar regional, în timp ce țara se confruntă cu o creștere fără precedent a numărului de îmbolnăviri, scrie The Guardian.

China: 90% dintre locuitorii provinciei Hnean au fost infectați cu COVIDFoto: Profimedia

Kan Quancheng, directorul comisiei de sănătate din Henan, a declarat într-o conferință de presă că, în data de 6 ianuarie 2023, rata de infectare cu COVID în provincie este de 89%, transmite Știri.md cu referire la digi24.ro.

Cu o populație de 99,4 milioane, cifrele sugerează că aproximativ 88,5 milioane de oameni din Henan ar fi fost infectați până acum. 

Apogeul cazurilor spitalizate a fost pe 19 decembrie, a spus Kan.

China a ridicat în mod brusc, în decembrie, majoritatea măsurilor sanitare anti-COVID, în urma unor manifestații fără precedent. Deschiderea duminică a granițelor Chinei a fost unul dintre ultimii pași în această politică de renunțare la restricții. 

Autoritățile estimează că un nou val de contaminare se va înregistra de Anul Nou lunar – pe 22 ianuarie în acest an –, în momentul în care milioane de chinezi de la oraș se duc în zone rurale pentru a-și întâlni familiile. 

Odată cu apropierea sărbătorii, peste 34 de milioane de călătorii au fost înregistrate sâmbătă. China, care are 1,4 miliarde de locuitori, a înregistrat, de la ridicarea restricțiilor sanitare, doar 30 de morți din cauza COVID-19, în ciuda acestei "explozii" de contaminări în țară. Aceste date nu reflectă situația reală, acuză Organizația Mondială a Sănătății (OMS).

Spune-ne opinia ta

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării