main logo
612

China acuză SUA că este principalul instigator al războiului din Ucraina

China a acuzat SUA că este „principalul instigator” al războiului din Ucraina și a afirmat că scopul final al Washingtonului este de a „zdrobi Rusia”, potrivit Sky News.

China acuză SUA că este principalul instigator al războiului din UcrainaFoto: g4media.ro

Într-un interviu acordat agenției ruse de știri de stat TASS, ambasadorul Chinei la Moscova, Zhang Hanhui, a acuzat Washingtonul că a pus Rusia la colț prin extinderile repetate ale alianței de apărare NATO și prin sprijinul acordat forțelor care încearcă să alinieze Ucraina la UE, transmite Știri.md cu referire la g4media.ro.

„În calitate de inițiator și principal instigator al crizei ucrainene, Washingtonul, în timp ce impune sancțiuni cuprinzătoare fără precedent Rusiei, continuă să furnizeze arme și echipamente militare Ucrainei.

Scopul lor final este să epuizeze și să zdrobească Rusia cu un război prelungit și cu ajutorul sancțiunilor”, a susținut el.

Zhang a mai spus că relațiile dintre China și Rusia au intrat „în cea mai bună perioadă din istorie, caracterizată de cel mai înalt nivel de încredere reciprocă, cel mai înalt grad de interacțiune și cea mai mare importanță strategică”.

Vorbind despre vizita președintelui Camerei Reprezentanților din SUA, Nancy Pelosi, în Taiwan, săptămâna trecută, el a continuat spunând că SUA încearcă să aplice aceleași tactici în Ucraina și Taiwan pentru a „reînvia mentalitatea Războiului Rece, a ține sub control China și Rusia și a provoca rivalitatea și confruntarea marilor puteri”.

Spune-ne opinia ta

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării