main logo
1592

Ambasadorii ruși din țările UE sunt chemați, după anexarea ilegală a teritoriilor ucrainene

Uniunea Europeană a decis, într-o „manieră coordonată”, ca ambasadorii ruși din statele membre ale UE să fie convocați, după decizia lui Vladimir Putin de a anexa regiuni ucrainene, a declarat luni pentru CNN un purtător de cuvânt al UE.

Ambasadorii ruși din țările UE au fost convocați de urgență

De asemenea, Bruxelles-ul l-a convocat pe diplomatul cu rangul cel mai înalt care reprezintă Moscova pe lângă instituțiile europene, în semn de protest față de anexarea ilegală a celor patru teritorii ucrainene, transmite Știri.md cu referire la realitatea.md.

„Ca răspuns la ultimele măsuri luate de Rusia, care își intensifică și mai mult agresiunea împotriva Ucrainei cu referendumuri false și anexarea ilegală a teritoriilor ucrainene, ambasadorii ruși în statele membre ale UE și la instituțiile UE sunt convocați în manieră coordonată”, a declarat pentru CNN Peter Stano, purtătorul de cuvânt al UE pentru afaceri externe și politica de securitate.

Oficialul a precizat că demersul are drept scop „să transmită o condamnare fermă în legătură cu aceste acțiuni” și să ceară „oprirea imediată” a demersurilor care „subminează integritatea teritorială a Ucrainei și încalcă dreptul internațional și Carta ONU”.

Convocarea ambasadorilor a început săptămâna trecută, încă de vineri, când Putin a semnat decretele de anexare. Ambasadorul rus la UE a fost convocat luni după-amiază la Bruxelles, a adăugat purtătorul de cuvânt. Măsura face parte dintr-un exercițiu coordonat cu statele membre ale UE, a precizat Peter Stano.

Spune-ne opinia ta

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării