main logo
1699

Studiu: Ce se întâmplă în creierul femeilor dacă fac exerciții fizice

Menținerea trupului și a creierului în formă este un ideal spre care toată lumea tinde.

Studiu: Ce se întâmplă în creierul femeilor dacă fac exerciții fiziceFoto: playtech.ro

Potrivit studiilor cercetătorilor americani, viteza de procesare mentală a femeilor poate beneficia, de fapt, mai mult decât bărbații de pe urma unui impuls al exercițiilor fizice, cum ar fi mersul pe jos sau mersul cu bicicleta timp de cel puțin 15 minute pe săptămână, transmite Știri.md cu referire la playtech.ro.

Iată ce trebuie să faci, mai exact.

Femeile gândesc mai bine și mai repede atunci când fac mișcare

Încetinirea vitezei de procesare a creierului este unul dintre aspectele cheie care duce la îmbătrânirea cognitive, spun cercetătorii americani.

Capacitatea de a gândi mai repede ajută la planificare, la rezolvarea problemelor, la menținerea concentrării asupra sarcinilor și la capacitatea de a se angaja cu ușurință în conversații cu ceilalți.

Mai mult de atât, studiile arată că persoanele de sex feminin au o viteză mai mare de gândire decât indivizii de sex masculin, atunci când femeile au parte de activități fizice intense. 

Indiferent că mergi pe jos, tragi de greutăți la sala de forță sau preferi să faci jogging dimineața, în jurul parcului din apropierea casei tale.

„Am descoperit că o activitate fizică mai mare a fost asociată cu o rezervă mai mare de viteză de gândire la femei, dar nu și la bărbați”, a declarat autorul studiului Judy Pa, profesor de neuroștiințe la Universitatea din California, San Diego, Facultatea de Medicină, potrivit CNN.

Viteza de procesare mentală la ambele sexe a beneficiat și de activități cognitive, cum ar fi jocurile de cărți și cititul, potrivit studiului, publicat miercuri de Neurology, jurnalul medical al Academiei Americane de Neurologie.

„Participarea la mai multe activități mentale a fost asociată cu o rezervă mai mare de viteză de gândire atât pentru bărbați, cât și pentru femei”, a completat specialistul, care este co-director al studiului cooperativ al bolii Alzheimer la UC San Diego.

Motivul pentru care femeile îmbrătrânesc mai târziu

Cu toate acestea, orice asociere pozitivă între activitățile cognitive și rezerva de memorie se aplică doar femeilor, a constatat studiul. Medicii au explicat motivul pentru care femeile îmbătrânesc mai greu decât bărbații.

„Orice femeie care citește această poveste se poate simți împuternicită să preia controlul asupra sănătății creierului lor astăzi, rămânând activă fizic și angajată din punct de vedere cognitiv.

În acest studiu, o creștere de două ori a activității fizice a fost echivalentă cu aproximativ 2,75 ani mai puțini de procesare a îmbătrânirii vitezei la femei.

În plus, fiecare activitate cognitivă suplimentară a corespuns cu 13 ani mai puțini de îmbătrânire cu viteza de procesare în medie între femei și bărbați,”, a spus dr. Richard Isaacson, director al Clinicii de Prevenire a Alzheimer din Centrul pentru Sănătatea Creierului de la Colegiul Schmidt de la Facultatea de Medicină din Florida.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării