main logo
1042

Momentul în care un obiect luminos se apropie de Terra, apoi dispare

Un obiect luminos a apărut în noaptea de duminică spre luni pe cerul din Texas. Acesta părea să se apropie de Terra, apoi a dispărut în beznă, lăsând curioșii cu gura căscată.

Momentul în care un obiect luminos se apropie de Terra, apoi dispare

Pe rețelele de socializare au apărut secvențe video cu „mingea de foc”. Inițial se presupunea că ar putea fi vorba despre gunoi spațial, un meteor sau un meteorit, însă nu era clar fenomenul, transmite Știri.md cu referire la Realitatea.md.

Ulterior, specialiștii au precizat că au la Societatea Americană pentru Meteori au parvenit peste 200 de rapoarte și înregistrări cu obiectul misterios observat. Cel mai probabil, obiectul avea dimensiunea „unei mașini mici”, potrivit astronomilor.

„Motivul luminozității este viteza extremă cu care aceste obiecte lovesc atmosfera”, afirmă savanții, menționând că ar fi vorba despre un meteor sau despre un meteorit din ploaia Perseide.

Potrivit NASA, Perseidele sunt cele mai active din 17 iulie până pe 24 august, informează FoxWeather. În acest an ploaia de stele va fi observată cel mai intens la mijlocul lui august, în funcție de regiunea de unde va fi admirată.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării