main logo
925

Un tronson de cale ferată, în plin proces de reabilitare

Tronsonul de cale ferată ”Tighina-Basarabeasca-Giurgiulești” este în plin proces de reabilitare.

Un tronson de cale ferată, în plin proces de reabilitareFoto: CFM

Studiile geologice deja au fost finalizate și, în prezent, se lucrează la ridicarea topografică a căilor ferate, instalarea reperelor, se înlocuiesc elementele de fixare și se pun traverse noi de beton, transmite Știri.md.

Primele lucrări au început pe sectorul feroviar "Abaclia-Ceadîr-Lunga".

În total, până acum, pentru restructurarea căii ferate, au fost recepționate 6.406 traverse din beton armat KB 65 și 10 mii de seturi de elemente de fixare a acestora.

Pentru reconstrucția tronsonului feroviar ”Tighina-Basarabeasca-Giurgiulești” a fost organizată o licitație publică. În cele din urmă, în anul 2020, BERD și BEI au desemnat câștigătoare compania din Kazahstan ”Termizhol Zhondeu” LPP. Conform condițiilor contractuale, timp de 4 ani, compania urmează să reabiliteze o porțiune feroviară de 233 km. În cele din urmă, va fi posibilă eliminarea restricțiilor de greutate și viteză. Pentru trenurile de marfă, viteza de circulație va crește până la 90 km/h, iar în cazul transportului de pasageri, viteza trenurilor ar putea crește până la 120 km/h. Valoarea totală a proiectului este de aproximativ  113 mln de euro.

Spune-ne opinia ta

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării