main logo
582

SUA au înregistrat o creştere economică, dar nu e exclusă o recesiune

Statele Unite au înregistrat o creştere economică de 2,1% în 2022, iar ritmul activităţilor economice s-a intensificat în ultimul trimestru al anului, conform datelor prezentate joi de către Departamentul Comerţului de la Washington, dar unii analişti încă nu exclud riscul recesiunii.

SUA au înregistrat o creştere economică, dar nu e exclusă o recesiune

Valoarea PIB-ului SUA a crescut cu 2,1% în 2022, iar în ultimul trimestru al anului trecut ritmul activităţilor economice a fost de 2,9%, potrivit datelor oficiale, transmite Știri.md cu referire la mediafax.ro.

Totuşi, creşterea economică este sub aşteptările de 2,6-2,8%, iar Statele Unite continuă să se confrunte cu inflaţie, activităţile economice fiind afectate şi de majorarea dobânzii de referinţă.

"Creşterea PIB-ului în 2022 a reflectat în primul rând intensificarea cheltuielilor de consum, exporturile şi investiţiile private", arată un raport al Biroului de Analiză al Departamentului Comerţului.

PIB-ul Statelor Unite fusese în scădere în primele două trimestre din 2022, astfel că mulţi analişti se temeau de intrarea în recesiune, dar activităţile economice au început să se relanseze în a două jumătate a anului. De asemenea, rata inflaţiei a început să scadă în ultimele luni, ajungând la nivelul de 6,5% în decembrie 2022, de la vârful de 9,1% din iunie.

Spune-ne opinia ta

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării