main logo
1332

Slusari: Energia electrică de la Termoelectrica nu depinde de bombardamente

Fostul vicepreședinte al Parlamentului, Alexandru Slusari, susține că energia electrică care o produce Termoelectrica nu depinde de bombardamentele din Ucraina. „Dacă ar fi activat ambele blocuri nu era această avarie, cel puțin în Chișinău nu am fi avut probleme”, a declarat Slusari la Puterea a Patra de la N4.

Slusari: Energia de la Termoelectrica nu depinde de bombardamente

„Termoelectrica după începere sezonului de încălzire are pontențialul de producere până la 30 la 100 din necesarul energiei electrice și aceasta energie electrică nu depinde de bombardamentele din Ucraina, transmite Știri.md cu referire la unimedia.info.

Este o sursă internă și stabilă, dar dacă ar fi activat ambele blocuri și nu era această avarie foarte suspectă care s-a produs la două săptămâni după finalizarea reparației noi cel puțin nu am fi avut probleme în Chișinău.

Tot ce trebuie să facem este să reparăm cât mai rapid generatorul”, menționează Alexandru Slusari.

Fostul deputat, Alexandr Slusari, bate alarma după presupusa avarie de proporție de la Termoelectrica. Acesta spune că știrea despre accident este un alarmantă, iar mai grav este că acesta s-a produs pe 4 noiembrie și doar peste 2 săptămâni a aflat presa. Potrivit informației pe care o deține Slusari, „situația este gravă”. „La moment Termoelectrica nu poate produce un numărul suficient de energie electrică, încalcă contractul de furnizare a energiei și suportă pierderi financiare enorme”, a scris Slusari, pe Facebook.

Prim-ministra, Natalia Gavrilița, a aflat din presă despre avaria de la Termoelectrica. Aceasta spune că imediat a solicitat ministerului Infrastructurii și Dezvoltării Regionale și Agenției Proprietate Publică să investigheze circumstanțele acestei știri, iar după va veni cu precizări de rigoare.

Moldova a rămas pe întuneric, în totalitate, în după amiaza zilei de 23 noiembrie 2022, după bombardamente masive în Ucraina.

Traficul în capitală a fost paralizat, troleibuzele s-au oprit, la fel și semafoarele, iar poliția a venit cu mai multe recomandări privind securitatea personală.

În decurs de o oră de la avarie, curentul a fost restabilit în unele zone.

Președinta Maia Sandu declară că „Rusia a lăsat Moldova pe întuneric” și dă asigurări că energia electrică va fi restabilită.

Spune-ne opinia ta

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării