main logo
559

Republica Moldova a exportat o cantitate record de cireșe

Republica Moldova a exportat o cantitate record de cireșe comparativ cu anii precedenți. Astfel, în lunile iunie-iulie peste 14 mii de tone au ajuns pe piețele de desfacere, a anunțat ieri Agenția SUA pentru Dezvoltare Internațională (USAID).

Republica Moldova a exportat o cantitate record de cireșeFoto: realitatea.md

„USAID susține producătorii de fructe din Republica Moldova pentru a-i ajuta să implementeze soluții inovatoare, să sporească volumul producției de calitate, să devină competitivi și să acceseze piețe internaționale de valoare înaltă”, scrie USAID Moldova, transmite Știri.md cu referire la realitatea.md.

Evoluția  sectorului se datorează eforturilor producătorilor agricoli și investițiilor în noi soiuri și tehnologii de producere prin intermediul asistenței complexe oferite de proiectul USAID Agricultura Performantă în Moldova (APM).

Proiectul APM a contribuit la: procurarea primelor echipamente de sortare și calibrare a cireșelor din Republica Moldova; producerea cutiilor de carton personalizate pentru exportul de cireșe; certificarea în premieră a cireșelor conform standardelor GLOBALG.A.P.; identificarea de noi piețe de export pentru cireșele din Moldova: Spania, Italia, Franța, Germania, Olanda.

Spune-ne opinia ta

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării