main logo
403

Relațiile comerciale bilaterale, discutate de Alaiba cu ambasadorul SUA

Ministrul Economiei, Dumitru Alaiba, s-a întâlnit cu ambasadorul Statelor Unite ale Americii în Republica Moldova, Kent D. Logsdon.

Relațiile comerciale bilaterale, discutate de Alaiba cu ambasadorul SUA

Oficialii au discutat despre realitățile economice, despre perspectivele din domeniu și acordurile bilaterale, inclusiv promovarea și protejarea reciprocă a investițiilor, transmite Știri.md.

Dumitru Alaiba a prezentat prioritățile ministerului și reformele în derulare pentru îmbunătățirea mediului de afaceri din țara noastră, dar și inițiativele din domeniul tehnologiei și digitalizarea economică.

La rândul său, ambasadorul SUA, Kent D. Logsdon, a exprimat suportul din partea poporului american pentru cel al Republicii Moldova pe toate sectoarele, subliniind importanța potențialului investitorilor americani în țara noastră.  

S-a stabilit ca la începutul anului viitor să se desfășoare ședința Comisiei interguvernamentale economice. 

Pe parcursul anului 2021, Statele Unite ale Americii s-au clasat pe locul 16 printre partenerii comerciali ai Republicii Moldova, cu o pondere de 1.34% din volumul comerțului total. În Republica Moldova îşi desfășoară activitatea 362 de întreprinderi cu capital american, valoarea investițiilor în capitalul social fiind de circa 904 mln. lei. Statele Unite se află pe locul 7 printre principalii investitori ai R. Moldova.

Valoarea comerțului exterior al Republicii Moldova cu SUA pe parcursul anului 2021 a constituit 139 mln. USD. Printre principalele produse exportate sunt:  sucuri de fructe,  vinuri,  alcool etilic, produse de patiserie, uleiuri esențiale, mobila etc.

Spune-ne opinia ta

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării