main logo
564

Lucrările de reparație a drumului R16, lotul II, au fost finalizate

Lucrările de reparație a drumului național R16 Bălți – Fălești – Sculeni, lotul II, au fost finalizate. Comisia de recepție a stabilit că lucrările au fost efectuate calitativ, conform proiectului de execuție, Caietului de sarcini și normativelor în vigoare.

Lucrările de reparație a drumului R16, lotul II, au fost finalizateFoto: ASD

Astfel, pentru locuitorii satelor Călugăr, Frumușica, Bocșa, Vrănești, Taxobeni, Gherman și Sculeni, sectorul de drum reabilitat înseamnă acces către gospodării, treceri de pietoni, construcția și reconstrucția stațiilor de autobuze, transmite Știri.md.

De asemenea, antreprenorul a mai reabilitat partea carosabilă pentru care au fost utilizate peste 55.000 de tone de mixtură asfaltică, reabilitarea și reconstrucția a patru poduri, construcția a peste 17.000 m2 de trotuar.

Totodată, pentru creșterea nivelului de siguranță a participanților la trafic, au fost instalate peste 730 de indicatoare rutiere, peste 6.000 m2 de parapet metalic și aplicat peste 13.000 m2 de marcaj rutier de tip termoplast. 

Lungimea sectorului de drum reabilitat este de 29,21 km, iar valoarea contractuală este de circa 24 de milioane de euro.

Administrația de Stat a Drumurilor menționează că s-a ajuns la finalizarea lucrărilor și darea în exploatare a peste 190 km de drum din cei 230 km planificați pentru anul 2022, finanțați cu suportul investițiilor externe.

Spune-ne opinia ta

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării