main logo
302

ÎMM-urile vor beneficia de suport pentru retehnologizarea afacerilor

Întreprinderile mici și mijlocii (ÎMM) vor beneficia de suport pentru retehnologizarea afacerilor și sporirea eficienței energetice. Un program de sprijin în acest sens a fost lansat astăzi de Agenția pentru Dezvoltarea Antreprenoriatului.

ÎMM-urile vor beneficia de suport pentru retehnologizarea afacerilorFoto: IPN

„Prin intermediul acestui program întreprinderile mici și mijlocii vor beneficia de o asistență nerambursabilă din partea statului care constituie 50% din valoarea proiectului investițional și nu poate depăși suma de 2 milioane de lei sau 1,5 milioane de lei pentru utilaje, echipament și instalații de producere a energiei regenerabile care va asigura reducerea consumului de energie electrică cu cel puțin 15% față de consumul existent”, a spus prim-ministrul Natalia Gavrilița, transmite Știri.md cu referire la IPN.

Printre instalațiile pe care statul este gata să le finanțeze se numără panourile solare cu sistem de încălzire, panourile fotovoltaice pentru producerea curentului electric, mini instalațiile eoliene pentru producerea curentului electric, utilajele și echipamentele pentru producerea biogazului, utilajele și instalațiile pentru încălzire termală.

Guvernul confirmă că este alături de antreprenori, fiind suplimentat bugetul programelor implementate prin intermediul organizației noastre cu încă 200 de milioane de lei, bani care vor merge inclusiv la programul de retehnologizare și eficiență energetică”, a spus directorul interimar al Agenției de Dezvoltare a Antreprenoriatului, Dumitru Pîntea.

„Retehnologizarea și eficiența energetică sunt priorități pentru businessul din țara noastră, iar programul lansat astăzi ne va ajuta să transformăm ideile în practică. Îndemnăm antreprenorii să beneficieze de condițiile programului, să acceseze fondurile puse la dispoziție și să-și dezvolte afacerea, retehnologizând-o”, a spus ministrul economiei, Sergiu Gaibu.

Programul de retehnologizare și eficiență energetică este susținut de Guvern pentru o perioadă de trei ani, cu posibilitatea de a fi prelungit, iar pentru implementarea acestuia, în anul 2022, au fost alocate resurse financiare în valoare de 55 de milioane lei. 

O condiție importantă pentru participarea la Program este ca fondatorii întreprinderii să fie cetățeni ai Republicii Moldova și să dețină cel puțin 75% din proprietatea întreprinderii/afacerii.

Spune-ne opinia ta

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării