main logo
859

Guvernatorul BNM: Sectorul bancar este pregătit să facă față crizei

Sectorul bancar din Republica Moldova este bine consolidat şi dispune de rezerve suficiente pentru a face faţă crizei curente. Declaraţia a fost făcută de guvernatorul Băncii naţionale (BNM), Octavian Armaşu, la o întâlnire de vineri cu ambasadorul Germaniei, Margret Maria Uebber.

Guvernatorul BNM: Sectorul bancar este pregătit să facă față crizei

După cum a relatat pentru Infotag serviciul de presă al BNM, interlocutorii au discutat despre situaţia macroeconomică din ţară, măsurile luate de BNM pentru combaterea presiunii inflaţioniste şi situaţia din sectorul bancar, transmite Știri.md cu referire la Infotag.

Guvernatorul BNM a mulţumit Germaniei pentru sprijinul constant acordat Republicii Moldova, în special în dezvoltarea sectorului financiar.

"Sunt sigur că relaţiile de cooperare dintre Moldova şi Germania se vor dezvolta şi se vor consolida", a spus bancherul.

Serviciul de presă al băncii a menţionat că Margret Maria Uebber a confirmat disponibilitatea Germaniei de a "sprijini în continuare reformele în Moldova, inclusiv consolidarea sectorului bancar, care va apropia republica de Uniunea Europeană".

Spune-ne opinia ta

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării